freelance arbejde

Freelancer eller selvstændig – hvilken a-kasse skal jeg vælge?

dd2213

Selvom det er blevet mere normalt og populært i dag at blive freelancer eller selvstændig, så kan det stadigvæk godt give sine udfordringer. En af dem er blandt andet, når man skal have fat i en god a-kasse. 

Ikke alle a-kasser er skabt lige, og her giver vi dig et godt indblik i, hvordan du finder en rigtig god en, som passer netop til dine behov og ønsker.

selvstændig

Dan dig et overblik

Den allerbedste måde at starte med at finde den helt perfekte a-kasse er at danne sig et godt overblik over de forskellige muligheder, der er. 

Du har nok allerede hørt om et par stykker. De helt store navne har det jo med at dukke op igen og igen i diverse nyhedsmedier, og måske er dine venner og familiemedlemmer endda medlemmer af dem. Men udover alle de store navne, så findes der skam også en række små og mere ukendte a-kasser. 

Det, at de er mindre og måske mere ukendte, behøver skam ikke at være en dårlig ting overhovedet. Det kan bare betyde, at de specialisere sig mere indenfor en bestemt gruppe af arbejdere. Eller måske er de helt nye på markedet? I så fald er det jo rart at være en af de første medlemmer og dermed måske få sig nogle gode rabatter og tilbud på grund af det.

Hvorfor har du brug for en a-kasse?

En a-kasse kan tjene mange forskellige former for formål. Lige netop derfor er det også vigtigt, at du gør det helt klart for dig selv, hvad du skal bruge den til. 

Med en a-kasse kan du for eksempel få dig en række tilbud om god efterløn, fordelagtige pensionsmuligheder, gode muligheder for barsel eller hjælp til jobsøgning. Alt efter hvad det er, du har brug for, så skal du vælge den a-kasse, som passer bedst til lige netop dine behov. 

Derfor er det en god ide endda lige at sætte sig ned og stille sig selv spørgsmålet; hvorfor vil jeg gerne i en a-kasse? Skriv gerne dine grunde ned på et blankt stykke papir, så du kan kigge sedlen igennem og minde dig selv om det, imens du leder efter den helt rigtige a-kasse for dig. På den måde er det nemmere at holde fokusset. 

skrive ned

Hvilken slags arbejder er du?

Sidst, men ikke mindst, så er det vigtigt at gøre sig selv helt klart, hvad det er for en slags arbejder, man er. Hvis du klikkede på denne artikel, så er du formentlig enten selvstændig eller freelancer, og det betyder skam noget, når man leder efter en god a-kasse.

Der er a-kasser, der målretter sig netop denne arbejdergruppe, og når du nu har muligheden, hvorfor så ikke vælge en a-kasse for selvstændige og freelancere? Med en sådan a-kasse er du bedre rustet til at klare de udfordringer, der findes lige præcis med dine arbejdsforhold og -miljø. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *